KCVV.Elewijt – RC.Butsel A: 2 – 1.

Onnodig en onverdiende nederlaag!

Butsel begint gretig en goed en neemt de wedstrijd onmiddellijk in handen. Al in de 3de minuut kopt Simon Beelen naast na het nemen van een vrije trap.

Een 5 minuten later schiet Ward Derden voorlangs en dan treft Michiel Clemens nog eens het doelhout.

Elewijt is echt nergens. Na een mooie combinatie schiet Brent Vanzavelberg rakelings over.

Na 25 minuten spelen, gaat de storm een beetje liggen en Elewijt knokt zichzelf in de wedstrijd. Op het half uur scoren zij op een hoekschop 1 – 0.

De eerste keer dat ze voor het doel raken en Bingo!

Vanaf dan tot aan de rust is de wedstrijd meer in evenwicht zonder noemenswaardige kansen aan beide zijden.

We gaan de rust in met een 1 – 0 achterstand.

Een 10 minuten na de pauze komt Fausto Santoro op het terrein en scoort op het uur de 1 – 1 op een tactvol en knappe aanval opgezet door Brent Vanzavelberg die Preben Clemens met een pasje tussendoor aanspeelt en die Fausto Santoro de 1 – 1 aanbiedt.

Butsel zoekt resoluut de 3 punten en Elewijt loert op de tegenaanval, in de 74ste minuut treffen ook zij het Butsels doelhout.

Butsel neemt meer risico’s en in de 82ste minuut lopen ze op een counter die toch wel te makkelijk wordt uitgespeeld.

2 – 1 voor Elewijt en pas de 3de keer dat ze aan het doel van Butsel geraken. Kleine fouten worden hier efficiënt afgestraft.

De kopjes van Butsel gaan hangen en ze geloven er niet meer in alhoewel er nog 10 minuten resterende speeltijd is.

In blessuretijd pakt Sander Van Daele nog een rode kaart door een doorgebroken speler foutief te stoppen en tevens een strafschop te veroorzaken.

Kenneth Nys stopt deze penalty die toch wel aardig getrapt werd.

Dit was een onnodige en onverdiende nederlaag, maar als je al voor de 6de keer in 8 wedstrijden achter komt en elke week toch iets te makkelijk doelpunten slikt en teveel kansen nodig hebt om te scoren, dan kan je echt geen winnend “reeksje” neerzetten.

Hopelijk valt de blessure van Simon Beelen mee (hij werd in de eerste helft smerig neergetrapt), maar ik vrees dat zijn seizoen erop zit.

Laat ons hopen van niet!!

Details

Datum Tijd Fulltime
90'