KVC Haacht A – RC Butsel A: 1 – 4

1 – 4 uitzege

Butsel begint geduldig opbouwend aan de wedstrijd. Haacht speelt in een zeer laag blok met 1 spits. In de 14de minuut schiet Brent Vanzavelberg net over. Vlak erna schiet Michiel Clemens naast. Butsel blijft geduldig proberen op een zeer hobbelig terrein.

Op het half uur krijgt Butsel een strafschop voor een handspel in de 16 en Ward Derden scoort in twee tijden: 0 – 1.

Net voor rust, schiet Michiel Clemens de 0 – 2 op het scorebord.

Een logische ruststand.

Na de rust komt Butsel als “hautaine dikke nekken” uit de kleedkamer alsof de winst al binnen was. In de 50ste minuut een eerste verwittiging, want Haacht schiet hun eerste kans net over. Vijf minuten later is het bingo en maakt Haacht de aansluitingstreffer: 1 – 2.

10 minuten na de eerste verwittiging scoren ze een tweede keer, maar deze wordt terecht afgekeurd omwille van een fout op doelman Kenneth Nys.

Butsel draait nu de knop om en neemt de wedstrijd terug in handen. Op de 70ste minuut schiet Ward Derden net naast. Een paar tellen later schiet Haacht nog voorlangs.

Een kwartier voor einde, maakt Michiel Clemens mooi de 1 – 3 door de bal over de doelman te stiften na een mooi combinatiespel.

Toch is de wedstrijd nog niet gespeeld want ook Haacht krijgt nu een strafschop op een handspel bij Butsel. Kenneth Nys stopt deze poging en het blijft 1 – 3.

Vijf minuten voor het einde geeft Fausto Santoro hun de doodsteek en maakt slim de 1 – 4. Net voor affluiten schiet Ward Derden nog op de dwarslat.

Al bij al een makkelijke zege.

Details

Datum Tijd Fulltime
90'