25 januari: UPDATE CORONAVIRUS COVID-19. OFFICIEEL: AMATEURVOETBAL DEFINITIEF STOPGEZET!!

Het doek is gevallen: het seizoen 2020/2021 is al afgelopen in het amateurvoetbal. De bal gaat niet opnieuw aan het rollen. Jeugdvoetbal tot en met U13 blijft wel nog mogelijk.

Het Overlegcomité gaf vorige week mee dat er voor 1 maart geen versoepelingen in de maak zijn. Daarvoor zijn de cijfers in de coronacrisis nog te negatief.

“Het wordt heel moeilijk om de competities nog voor de helft af te werken”, gaf Voetbal Vlaanderen-voorzitter Marc Van Craen zondag aan. Na overleg tussen de diverse organisaties is beslist het seizoen definitief af te fluiten.

“Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19”, klinkt het in een mededeling van de KBVB.

Jeugdvoetbal tot en met U 13 blijft wel nog mogelijk, afhankelijk van de evolutie van de coronaproblematiek.

In de Jupiler Pro League, 1B Pro League, Croky Cup en Scooore Super League (Women’s Super League) blijft de bal wel rollen. De spelers, speelsters en directe medewerkers worden om de zoveel dagen getest. Dat is niet het geval in het amateurvoetbal.

Alle andere competities worden als blanco beschouwd, ook de Beker van België Vrouwen en Futsal. De rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen noch sportieve stijgers en dalers worden aangeduid.

Bron: Voetbal belgie