RC Butsel A – Holsbeek A: 1 – 0

Verdiende maar zuinige zege

Rotselaar begint het sterkst aan de wedstrijd. Kenneth Nys moet al in de 7de minuut een mooie save doen op een kopbal van Rotselaar.

Butsel grijpt Holsbeek onmiddellijk bij de keel. Michiel Clemens krijgt in de eerste minuut al de eerste mogelijkheid maar hun doelman komt gepast tussen beiden. Na 10 minuten zoeft Brent Vanzavelberg zijn vluchtschot net over. Butsel blijft drukken en Holsbeek komt er zelden uit. In de 37e minuut scoort Brent Vanzavelberg met het hoofd na een knappe aanval van Michiel Clemens en Preben Clemens tot bij Brent.

We gaan rusten met de 1 – 0.

Kenneth Nys was werkloos. Na de rust een beter Holsbeek dat toch op zoek ging naar de gelijkmaker maar zonder een kans te creëren. Op het uur kan Brent Vanzavelberg van op de 16 aanleggen maar hij trapt te slap. Net daarna mist Ward Derden de 2 – 0 van heel dichtbij op inzenden van Michiel Clemens.

In de 86e minuut trapt de ingevallen Fausto Santoro een vrije trap die hun doelman knap redt en waarop Butsel te slap reageert voor de rebound te benutten.

In de 91e minuut krijg Butsel bijna het deksel op de neus, gelukkig schiet Baudet de open kans voorlangs. Want net daarvoor miste ook Jels Seynaeve een opgelegde kans op de 2 – 0.

Uiteindelijk een dik verdiende maar zuinige zege op een zeer zwaar terrein. Butsel telt al vier punten meer na drie matchen dan in de heenronde.

Details

Datum Tijd Fulltime
90'