RC Butsel A – RD Zoutleeuw: 5 – 1.

Zes op Zes!!

De wedstrijd begint vrij slordig en zeer pover voor beide ploegen. Achteraan bij Butsel wordt heel slordig ingespeeld in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, wat resulteert in de 0 – 1 in de 7de minuut. Een bal die achteraan niet weggeraakt en die uiteindelijk wordt binnen gemoffeld.

De Zoutleeuwse spitsen krijgen nadien nog 2 kansen aangeboden door de Butselse achterhoede, eentje in de 9de minuut en de andere in de 18de minuut. Gelukkig verkwanselen ze beide kansen.

In de 24ste minuut profiteert dan Ward Derden van een bal die niet weggeraakt in de Zoutleeuws achterhoede en maakt de gelijkmaker 1 – 1, met een mooi laag gekruist schot.

Vlak na het half uur scoort Milan Laurent op een hoekschop die ver over gaat, maar die Michiel Clemens knap teruglegt op Milan.

We gaan rusten met 2 – 1.

Na de rust scoort Fabrice Tambeur de 3 – 1 na een toch wel mooie aanval ingeleid door Preben Clemens en weer een assist van Michiel Clemens. Een 15 minuten later doet Preben Clemens het zelf na een lekkere kaats met broer Michiel. 4 – 1.

Uiteindelijk legt Brent Vanzavelberg, met een knap schot,  in de 75ste minuut de eindscore op 5 – 1 vast.

Een 25 minuten durend goed voetbal na de rust, volstond om de 3 punten te pakken in deze toch wel zwakke partij tegen een zeer zwak voor de dag komend Zoutleeuw.

Michiel scoorde deze keer niet, maar was wel assist-koning van de wedstrijd.

Details

Datum Tijd Fulltime
90'