Rotselaar A – Butsel A: 2 – 1 nederlaag.

De eerste competitiewedstrijd op het veld van titelkandidaat Rotselaar begon niet op de klassieke wijze met nerveus en slordig spel.

Integendeel, de wedstrijd begon aan een zeer hoog tempo en met technisch verzorgd voetbal van beide teams.

Rotselaar werd wel sterker en dominanter naarmate de minuten verstreken met enkele kleine kansen en in de 24ste minuut met een bal op de lat.

Butsel kreunt onder de druk maar kan wel stand houden. Aan de rust. 0 – 0

Net na de rust scoort Rotselaar (op dat moment verdient) dan toch de 1 – 0, na balverlies door slecht inspelen van achteruit.

Net na de 1 – 0 maakt Rotselaar de fout door in te zakken en neemt Butsel de match in handen. In de 55ste minuut schiet Fausto net naast en 5 minuten later schiet Michiel op doel, maar hun doelman redt knap en zet het schot om in een corner. Hierop wordt een kopbal van Butsel wederom gered op de lijn.

Nu kreunt Rotselaar onder de druk van Butsel en in de 75ste minuut komt er een geniale ingeving van Fausto. Hij plaatst Michiel alleen voor de doelman en Michiel werkt koelbloedig af. 1 – 1

Butsel blijft komen en Michiel kopt de bal nog op de paal.

Door een slecht ontzetten in de verdediging komt de bal richting eigen strafschopstip en de ingevallen Mattheus kan simpel de 2 – 1 maken.

Butsel reageert nog met een mooie kans die hun doelman knap redt in de benedenhoek.

Eindstand 2 – 1 in een mooie, knappe en snelle wedstrijd met 2 goed voetballende ploegen. Jammer dat er in deze wedstrijd een verliezer moest zijn. Toch even vermelden dat Pauwels bij Rotselaar een zeer sterke wedstrijd speelde.

Details

Datum Tijd Fulltime
90'