Veltem – RC Butsel A: 2 – 2.

Kenneth houdt Veltem van de zege.

Butsel begint aan de wedstrijd in een onuitgegeven opstelling met Jels Seynaeve als gelegenheidsspits. Beide ploegen spelen een vrij povere eerste helft aan een zeer laag tempo en Veltem als gevaarlijkste ploeg vooral op spelhervattingen.

Ze openen ook in de 17de minuut de score na het nemen van een hoekschop 1 – 0.

In de 27ste minuut redt Kenneth Nys een Veltemse mogelijkheid en houdt zo de score op 1 – 0. In de 32ste minuut tikt Jels Seynaeve de 1 – 1 binnen, na een zeldzame mooie combinatie. We gaan rusten met 1 – 1.

Na de rust spelen beide ploegen beter en sneller. Veltem blijft wel dreigen op stilstaande fases en heeft ook meer balbezit. Toch scoort Ward Derden de 1 – 2 met een mooie kopbal op inzenden van Michiel Clemens.

Veltem moet nu echt komen en dat doen ze ook. Ze komen langszij in de 69ste minuut met een licht afgeweken afstandsschot 2 – 2.

Veltem ruikt nu de zege en drukt door. Kenneth Nys redt opnieuw een poging van Veltem die hij op de paal drukt. In de 75ste minuut mist Veltem alleen voor doel, door de bal naast te plaatsen. 5 minuten later redt Kenneth Nys opnieuw en net voor affluiten stopt Kenneth Nys een strafschop en wint zo een punt voor Butsel.

De afwezigen: Simon Beelen, Milan Laurent en Sander Van Daele werden toch wel gemist. Een onverhoopt punt werd gehaald op karakter en inzet met een Kenneth Nys in een uitblinkersrol!!

Details

Datum Tijd Fulltime
90'