Bursel B – Orsmaal > 1 – 4: Weinig swung tegen stug Orsmaal

Thuis tegen Orsmaal willen we terug de 3 punten thuis houden.

We starten vrij goed met een lange bal op Prince die naar binnen komt en Yaro aanspeelt, maar die laatste twijfelt te lang om te trappen en weg kans.

In de 10de minuut de eerste keer Orsmaal via een lange bal op rechts. De voorzet voor doel wordt net gemist door hun spits.

In de 14de minuut schakelen we na een stilstaande fase van Orsmaal goed om waardoor Prince helemaal alleen voor de keeper komt maar hij schiet onbesuisd over.

Een minuut later wordt Jens in het middenveld door 2 spelers van Orsmaal foutief van de bal gezet. De scheids, die in de eerste helft veel toeliet voor Orsmaal, fluit niet. Hierdoor even concentratieverlies waardoor hun spits alleen voor Lars komt en zij werken wel af, 0-1 !

Hierdoor zijn we even van slag want we zaten goed in de wedstrijd.

In de 21ste een goede omschakeling van Orsmaal maar Lars redt heel knap.

Na 33 min toch de verdiende gelijkmaker. Weer met een omschakeling komt de bal bij Jens die na een 1-2 met Prince naar binnen komt en Dylan aanspeelt. Dylan twijfelt niet een trapt de bal in de verste hoek binnen.

Verdere kansen blijven echter uit omdat het tempo van de wedstrijd heel laag ligt.

In de 40ste minuut terug een domper. Na balverlies van Butsel ligt heel het middenveld open voor Orsmaal die van de ruimte gebruik maakt om ons achteraan uit te spelen en de 1-2 binnen te trappen.

In de 2de helft voetballen we bij momenten goed maar het tempo ligt te laag om kansen te creëren tegen het stugge Orsmaal.

Orsmaal komt er nog eens af en toe uit op counter. In de 70ste min kunnen ze op één van die counters  een corner afdwingen. Hun spits staat in de kleine backlijn helemaal ongedekt en kan zo zijn 3de van de namiddag binnenkoppen, 1-3 !

De kopjes gaan bij Butsel omlaag en we komen zelfs niet meer aan kansen toe. In de 75ste kan Marnik zich doorzetten op links maar niemand volgt waardoor zijn voorzet geen gevaar vormt.

We moeten zelfs nog de 1-4 slikken. In de 78ste min een actie van Orsmaal op rechts, die een medemaat in de kleine backlijn vindt waarna die laatste ongehinderd de hoek maar voor het uitkiezen heeft.

Een zwaar verdict tegen een ploeg die door hun stugge spel ons helemaal niet ligt. Het had er misschien anders kunnen uitzien in de eerste helft maar vandaag zat er te weinig schwung in ons spel.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
18 september 2022 15:00 4de provinciale A (4A) 2022 - 2023 90'

Locatie

RC.Butsel
Sterrebornestraat 15, 3370 Boutersem, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RC.Butsel B1Verloren
SC.Orsmaal4Winst

RC.Butsel B

22Lars Posch Doelman
3Robbe Verhoeven
4Dylan Scheepmans 33'
5Yoni Vangoethem 30'
7Shema Prince Mbonyubwabo
9Yaro Cristens 8
11Marnik Eykens
14Tjorven Bonnast 73'
16Jens Kustermans Controlerend middenvelder R
18Sander De Dier 28
1Daniel Steukers Doelman
8Silas Vandermaesen 9
28Wannes Verhoelst 18 Rechterflankverdediger
33Robbe Verhoelst

Officiële afgevaardigde: Ludo Janssens
Trainer P4: Danny De Charleroy
Officiële afgevaardigde: Marnix Govaerts