Butsel – Holsbeek > 0 – 1: Scheidsrechter eist hoofdrol op!

Butsel is de eerste helft de iets ‘ vooral beter, voetballende ploeg. Iets voor het kwartier schiet Lars uit een scherpe hoek voorlangs.

De thuisploeg geduldig op zoek naar de openingstreffer zonder achteraan iets weg te geven. Tot net voor de rust, de 1ste mogelijkheid voor Holsbeek is raak 0 – 1. Meteen ook de ruststand.

In de 2de helft zoekt Butsel naar de gelijkmaker maar speelt slordiger dan voor de rust. Op het uur toch een mooie mogelijkheid voor Thomas op aangeven van Jelle, deze poging gaat voorlangs. 20 minuten voor het einde eist de scheidsrechter de hoofdrol op.

Na een overtreding van een Holsbeek speler op een Butsel speler net buiten de 16 laat de scheidsrechter terecht balvoordeel en laat verder spelen. Als de bal uit het spel is wil hij deze overtreding sanctioneren met een gele kaart. Het probleem is dat hij niet meer weet welke speler de overtreding maakte en roept de Holsbeekse kapitein. Deze wordt gevraagd om eerlijk de speler in kwestie aan te duiden of hij riskeert een rode kaart. Vermits deze speler al geel geboekt stond, duidt hun kapitein een andere speler aan die nog niet geboekt stond. Hierop reageert Thomas vocaal tegen de referee en krijgt hiervoor de rode kaart. In plaats dat Holsbeek met 10 man valt, is het Butsel die met tien zijn.

5 minuten voor het einde maakt de Holsbeekse verdediger, die onterecht bestraft werd met geel, zijn 2de boeking en is het 10 tegen 10. Holsbeek krijgt in de 90ste minuut nog de beste kans. De Holsbeekse spits komt 1 tegen 1 met Kenneth, maar Kenneth wint het.

Het blijft 0 -1.