Keiberg – Butsel A > 3 – 1: Nog nooit gewonnen in Keiberg

Binnen het kwartier komt Butsel al op achterstand na alweer na een hoekschop die aan de 1ste paal wordt binnengekopt. 1 – 0

Na 20 minuten spelen strandt Fausto’s volley via hun doelman op de lat.

Keiberg verdedigt zijn voorsprong met alle middelen en op het half uur wordt het zelfs 2 – 0 op een counteraanval knap buitenkant voet afgewerkt door Wecx.

Dit is tevens de ruststand.

Amaury komt de 2de helft in de plaats van Mitch. Op het uur schiet hij net naast. Een kwartier voor het einde schiet Lars de mogelijke aansluitingstreffer van kortbij op aangeven van Amaury hard over. Op minder dan 10 minuten van het einde besluit Weck met een magistraal schot de wedstrijd 3 – 0.

Net voor affluiten lukt het Lars nog voor de eerredder te scoren met een knappe lob over de doelman. 3 – 1

De afwezigen, Thomas, Darko en Milan werden te veel gemist.

Butsel A – Averbode > 3 – 2: 6 op 6 tegen titelkandidaat!!

Vermits Rotselaar daags voordien de 3 punten heeft gepakt moet Everbeur winnen in Butsel om zijn titelkansen gaaf te houden. Na 7 minuten kopt Fariat van Everbeur net naast.

Eén minuut later wordt Lars dicht gestuurd en deze schiet knap de 1 – 0 binnen. Everbeur van slag en Fausto komt net te laat op voorzet van Thomas. Net over het kwartier houdt de Everbeurse doelman hem in de wedstrijd met een voettreffer op een poging van Tibo aangegeven door Fausto. Iets voor het half uur schiet Commers van Everbeur maar net naast van buiten de zestien.

Net over het half uur schiet deze een voorzet van zeer kortbij onbegrijpelijk over. Nog voor de rust komt Lars een tweede keer 1 op 1 met hun doelman, deze keer trekt hun doelman aan het langste eind.

We gaan rusten met 1 – 0.

Everbeur moet na de rust alles op alles zetten. Dit lukt ook en op 2 minuten tijd buigen zij een 1 – 0 om tot een 1 – 2.

Eerst met een strafschop en daarna met een afvallende bal die Kenneth kansloos laat. Op het uur wordt de doorgebroken Lars foutief gestuit door de laatste verdediger. Everbeur nog een half uur met 10 nu.

Vijf minuten later schiet Lars aan de 2de paal de 2 – 2 binnen na een hoekschop. Iets later redt hun doelman weer met een voetreflex op poging van Tibo. In de 79ste minuut scoort de ingevallen Jens knap de 3 – 2.

Iets voor het einde mist Lars nog de 4 – 2 oog in oog met hun doelman.

Vermoedelijk knikkert Butsel hiermee Everbeur uit de titelstrijd.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
12 maart 2023 15:00 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

RC.Butsel
Sterrebornestraat 15, 3370 Boutersem, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RC.Butsel A3Winst
FC.Averbode-Okselaar A2Verloren

RC.Butsel A

1Kenneth Nijs Doelman
4Jordi De Koninck
5Darko Vranckx 90'
6Fabrice Tambeur 10 Controlerend middenvelder L
7Tibo Janssens
8Michael Demarez
9Fausto Santoro Flankaanvaller R
11Lars Rosschaert 8', 64'
15Xander Herreman
17Philip Vandoren Linkerflankverdediger
18Thomas Vranckx 14 68'
20Kevin Van De Vel Doelman
10Jelle Meulenbergs 6
12Dimitri Nijs
14Jens Kustermans 18 Controlerend middenvelder R 79'
89'

Officiële afgevaardigde: Christophe De Belva
Keeperstrainer: Olivier Van Impe
Officiële afgevaardigde: Robert Bollaerts
Verzorger: Kevin Van Calster
Trainer P2: Danny De Charleroy (T2)
Trainer P2: Wesley Socquet (T1)

Kessel Lo – Butsel A >0 – 0: Punt tegen sterk Kessel-lo

De wedstrijd begint gelijk opgaand.

Beide teams bouwden een beetje zekerheid in om zeker niet op achterstand geplaatst te worden. Aangenaam kijkstuk met beide ploegen die overhand een kleine periode de controle hebben gedurende de ganse wedstrijd.

Voor de rust is er geen enkele grote mogelijkheid te noteren, wel hebben beide teams een handvol kleine kansen.

Onmiddellijk na de rust moet Kenneth ingrijpen. Twee minuten later komt Fausto net te kort op voorzet van Milan. Een 5 tal minuten later besluit Lars te slap in de handen van hun doelman. Na een dik uur spelen besluit Kessel-Lo net naast na een hoekschop. Een aantal minuten later houdt Kenneth Butsel op 0 – 0.

10 minuten voor affluiten redt Rosse nog een bal van de lijn na een hoekschop.

Terecht gelijkspel, deze wedstrijd verdiende geen verliezer.

Butsel A – Aarschot > 0 – 2: Reeks neergezet van 4 op 24!!

Butsel begint zoals meestal goed aan de wedstrijd. Meest balbezit en op zoek naar de openingstreffer. Zoals de laatste weken lukt het echter niet in de zone van de waarheid.

Integendeel, waar de vorige weken nog de mogelijkheden worden gemist kan ik nu geen enkele kans opnoemen. Enkel een handvol voorzetten die niet binnen bereik van de aanvallers terechtkomen.

Hoewel Aarschot de 1ste helft licht onderligt komen zij het dichtst bij het openingsdoelpunt. In de 25ste minuut strandt hun schot op de dwarsligger.

De rust in met 0 – 0.

Zoals de laatste weken komt Butsel minder uit de kleedkamer na de rust. In de 56ste minuut redt Kenneth 1 op 1 met de Aarschotse aanvaller die wel buitenspel stond. Net voor het uur wordt het dan toch 0 – 1. Alweer wordt een hoekschop binnengekopt. De kopjes gaan nu bij Butsel naar beneden en Aarschot is nu al een tijdje de betere ploeg.

Met een mooi afstandsschot van de Aarschotse aanvaller bezegeld hij het lot van Butsel.

 0 – 2 en match gespeeld.

Butsel A – Haasrode >0 – 3: Degradatie plaats komt dichtbij!!

Het is eenrichtingsvoetbal in de 1set helft. Butsel drukt Haasrode tegen hun doel en creëert 7 mogelijkheden voor de rust. Amaury schiet na 6 minuten van net buiten de zestien net naast. Twee minuten later van in de zestien redt hun doelman. Op het kwartier redt hun doelman opnieuw, nu was Yoni op aangeven van Fausto aan het kanon. Vijf minuten later opnieuw Yoni na hoekschop, hun doelman redt met de voet. Dan is het de beurt aan Lars. 3 keer in 3 minuten, twee net voorlangs en 1 redt hun doelman. Op het half uur toch een keertje Haasrode. Een schot van net buiten de zestien zoeft net over. We gaan de rust in met de 0 – 0 dankzij de Haasroodse doelman. Onmiddellijk na de pauze scoort Haasrode de 0 – 1 met een kopbal na het nemen van een vrije trap. Amper 8 minuten later loopt Butsel op een counter en scoort Haasrode de 0 – 2.

Net na het uur wordt Haasrode herleidt tot 10 man wegens 2x geel.

Nog een half uur tegen 10 man om deze situatie om te keren. Jammer genoeg was de 2de helft van véél minder kwaliteit. Haasrode scoort zelfs de 0 – 3 met zijn tienen, alweer met een kopbal na een stilstaande fase. Kenneth houdt iets later nog de 0 – 3 op het bord.

Als je niet scoort uit zoveel mogelijkheden kan je onmogelijk winnen.

Rotselaar Butsel A > 4 – 1: Te zwaar verdict

Butsel begon met een duidelijk wedstrijdplan. Hoog spelen met hoge pressing aan hoge intensiteit en Rotselaar niet laten voetballen en ze pijn doen wanneer het kan. Dit lukt vrij aardig, Rotselaar geraakte niet in zijn gewone spel en Lars kreeg op aangeven van Thomas de eerste mogelijkheid. Rotselaar kan zijn poging verijdelen. Jammer genoeg scoort Rotselaar in de 10de minuut de 1 – 0 met een heerlijk afstandsschot van op de punt van de rechthoek in de verste winkelhaak. Butsel niet aangeslagen door deze opdoffer blijft spelen zoals ervoor. Net na het half uur ziet enkel de ref een penalty fout na een correcte tackel van de Rosse. Strafschop met als gevolg 2 – 0. De rust wordt ingegaan met een 2 – 0 achterstand zonder een kans weg te geven. Hard verdict!

Butsel na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer. Rotselaar zet een midden blok en wil op de counter de match in een beslissende plooi leggen.

Butsel probeert maar geraakt niet door hun blok. Integendeel, op een zeldzame counteraanval scoren zij in de 70ste minuut de 3 – 0. Wedstrijd gespeel. Uit hoekschop scoren zij dan nog de 4 – 0 in de 75ste minuut. Uiteindelijk in de laatste minuut wordt de ingevallen Jelle wel foutief gestuit in de 16.

Fausto scoort de verdiende eerredder. 4 – 1.

Butsel was een waardige tegenstander voor titelkandidaat Rotselaar.

De einduitslag was dik overdreven.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
11 februari 2023 20:15 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

Sp.Rotselaar
Torenstraat 115, 3110 Rotselaar, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
Sp.Rotselaar A4Winst
RC.Butsel A1Verloren

RC.Butsel A

1Kenneth Nijs Doelman
2Jordi De Koninck
6Fabrice Tambeur Controlerend middenvelder L
7Tibo Janssens
9Fausto Santoro Flankaanvaller R 90'
10Milan Laurent Controlerend middenvelder R
12Dimitri Nijs
18Thomas Vranckx 11
19Lars Rosschaert 21
22Philip Vandoren Linkerflankverdediger
23Amaury Ulens 8
20Kevin Van De Vel Doelman
8Michael Demarez 23
11Yoni Vangoethem 18
21Jelle Meulenbergs 19

Keeperstrainer: Olivier Van Impe
Officiële afgevaardigde: Robert Bollaerts
Trainer P2: Danny De Charleroy (T2)
Trainer P2: Wesley Socquet (T1)

Butsel – Holsbeek > 0 – 1: Scheidsrechter eist hoofdrol op!

Butsel is de eerste helft de iets ‘ vooral beter, voetballende ploeg. Iets voor het kwartier schiet Lars uit een scherpe hoek voorlangs.

De thuisploeg geduldig op zoek naar de openingstreffer zonder achteraan iets weg te geven. Tot net voor de rust, de 1ste mogelijkheid voor Holsbeek is raak 0 – 1. Meteen ook de ruststand.

In de 2de helft zoekt Butsel naar de gelijkmaker maar speelt slordiger dan voor de rust. Op het uur toch een mooie mogelijkheid voor Thomas op aangeven van Jelle, deze poging gaat voorlangs. 20 minuten voor het einde eist de scheidsrechter de hoofdrol op.

Na een overtreding van een Holsbeek speler op een Butsel speler net buiten de 16 laat de scheidsrechter terecht balvoordeel en laat verder spelen. Als de bal uit het spel is wil hij deze overtreding sanctioneren met een gele kaart. Het probleem is dat hij niet meer weet welke speler de overtreding maakte en roept de Holsbeekse kapitein. Deze wordt gevraagd om eerlijk de speler in kwestie aan te duiden of hij riskeert een rode kaart. Vermits deze speler al geel geboekt stond, duidt hun kapitein een andere speler aan die nog niet geboekt stond. Hierop reageert Thomas vocaal tegen de referee en krijgt hiervoor de rode kaart. In plaats dat Holsbeek met 10 man valt, is het Butsel die met tien zijn.

5 minuten voor het einde maakt de Holsbeekse verdediger, die onterecht bestraft werd met geel, zijn 2de boeking en is het 10 tegen 10. Holsbeek krijgt in de 90ste minuut nog de beste kans. De Holsbeekse spits komt 1 tegen 1 met Kenneth, maar Kenneth wint het.

Het blijft 0 -1.

Perk – Butsel A > 0 – 1: Verdiende deugddoende zege

Al in de 2de minuut moet Kenneth ingrijpen op een te korte terugspeelbal. 2x blokt hij deze af en een derde maal redt Jordi op de doellijn. Dit was wel het enige wapenfeit van de thuisploeg.

Butsel is de betere ploeg en zoekt de openingstreffer. Op het kwartier redt hun doelman de vrije trap van Amaury. Butsel blijft proberen, alleen in de zone van de waarheid loopt het telkens fout.

Rusten met 0 – 0.

Na de pauze puur overwicht van Butsel en Perk ziet af. Na eerst een paar kleine mogelijkheden die niet slaagden komen er grotere openingen. In de 70ste minuut redt hun doelman Jelle’s poging op aangeven van Jordi. In de 79ste minuut lukt het eindelijk wel. Na eerst een knappe interceptie van de Rosse stuurt Fausto Lars het straatje in, deze pakt hun doelman tegenvoets. 0 – 1

2 minuten later pakt Darko domweg rood. Perk zet alles op alles voor nog een punt uit de brand te slepen, maar Butsel houdt makkelijk stand.

Verdiende zege met een uitstekende spelende Fausto.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
29 januari 2023 15:00 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

FC.Perk
Kerkdreef 2, 1820 Steenokkerzeel, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
FC.Perk A0Verloren
RC.Butsel A1Winst

RC.Butsel A

1Kenneth Nijs Doelman
2Jordi De Koninck
6Fabrice Tambeur Controlerend middenvelder L
7Tibo Janssens
8Michael Demarez
9Fausto Santoro Flankaanvaller R
10Lars Rosschaert 3 80'
12Darko Vranckx 83'
21Jelle Meulenbergs 19
22Philip Vandoren Linkerflankverdediger
23Amaury Ulens 11
20Kevin Van De Vel Doelman
3Dimitri Nijs 10
11Yoni Vangoethem 23
19Yaro Cristens 21

Keeperstrainer: Olivier Van Impe
Officiële afgevaardigde: Robert Bollaerts
Trainer P2: Wesley Socquet (T1)

Duisburg – Butsel A> 2 – 1: Enkel Kenneth op niveau

Enkel Kenneth op niveau

De wedstrijd wordt gespeeld in gurige weersomstandigheden. Butsel start de 1ste helft wind tegen aan een laag tempo en met een slordig spel. Butsel had iets meer balbezit en creëerde zijn 1ste mogelijkheid net voor de rust, Lars schiet deze vanuit een scherpe hoek naast. Duisburg zette daar 4 mogelijkheden tegenover. In de 12de minuut treffen zij de lat en brengt Kenneth tot 2x toe redding in rebound. In de 20ste minuut moet Kenneth een schot in hoekschop verwerken. Na een dik half uur wordt een doelpunt voor Duisburg van de lijn gekeerd en net voor de rust moet Kenneth een kopbal in hoekschop verwerken.

Rusten met 0 – 0.

Heel veel beterschap na rusten, de 1ste kans is voor Butsel, hun doelman redt het schot van Lars op aangeven van Amaury. Hierna scoort Duisburg toch verdiend de 1 – 0. Butsel reageert met een lobbal van Lars die naast gaat. Kwartier voor einde scoort Duisburg de 2 – 0. 8 minuten voor het einde scoort Butsel de aansluitingstreffer, gemaakt door Lars met een schot net buiten de 16.

Duisburg panikeert nu en Darko’s knal strandt op de deklat.

Uiteindelijk wint Duisburg verdient met 2 – 1. In verband met volgend seizoen ben ik blij dat deze wedstrijd achter de rug is.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
15 januari 2023 14:00 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

KV.Tervuren-Duisburg
Schonenboomstraat 25, 3080 Tervuren, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KV.Tervuren-Duisburg A2Winst
RC.Butsel A1Verloren

RC.Butsel A

Nossegem – Butsel A > 2 – 2: Oververdiend punt voor Butsel

Hoewel Butsel van bij de start het meeste balbezit opeiste, is het Nossegem dat bij hun eerste mogelijkheid scoort. In de 7de minuut wordt een vrije trap van net buiten de zestien knap over de muur binnengekopt.

Met de wind tegen is Butsel toch de iets betere ploeg en komt na 25 minuten spelen verdiend gelijk. Lars scoort de 1 – 1. Net daarna redt de Nossegemse doelman Fabbe zijn kopbal na een hoekschop van Thomas. Toch komt Nossegem op het half uur terug op voorsprong, mede omdat Xakke gekwetst aan de kant stond en zijn positie te laat overgenomen werd.

Net voor de rust mist Lars de 2 – 2 op aangeven van Amaury.

Rusten met 2 – 1.

Na rusten met windvoordeel was het enkel Butsel wat de klok sloeg, op 1 mogelijkheid na voor Nossegem. Zij spelen deze mogelijkheid slecht uit en Kenneth houdt hier Butsel in de wedstrijd.

Butsel duwt de hele tweede helft Nossegem tegen hun doel, enkel de gelijkmaker scoren lukte niet tot in de 82ste minuut Amaury de oververdiende 2 – 2 scoort van op de stip na een fout op Fausto. Zo neemt Butsel toch een punt mee uit Nossegem.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
8 januari 2023 14:30 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

SK.Nossegem
Melsbroekstraat 24, 1930 Zaventem, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
SK.Nossegem2Gelijk
RC.Butsel A2Gelijk

RC.Butsel A

1Kenneth Nijs Doelman
6Fabrice Tambeur Controlerend middenvelder L
7Tibo Janssens
8Michael Demarez 11
9Fausto Santoro Flankaanvaller R
10Lars Rosschaert 25'
12Darko Vranckx 44'
15Xander Herreman 21
18Thomas Vranckx
22Philip Vandoren Linkerflankverdediger
23Amaury Ulens 83'
11Yoni Vangoethem 8
19Yaro Cristens
21Jelle Meulenbergs 15

Keeperstrainer: Olivier Van Impe
Officiële afgevaardigde: Robert Bollaerts
Verzorger: Kevin Van Calster
Trainer P2: Wesley Socquet (T1)

Butsel A – RWL > 0 – 5: Rillaar overklast thuisploeg!

Rillaar start indrukwekkend aan de wedstrijd. Ze rijgen in de eerste helft de kansen aan elkaar. In de 4de minuut moet Kenneth al redden, 2 minuten later schieten ze voorlangs en op het kwartier is het raak. 0 – 1

In de 22ste minuut haalt Kenneth een schot onder de lat uit. Dan wordt het in de 23ste en 25ste minuut 0 – 2 en 0 – 3.

Wedstrijd al beslist.

Net over het half uur schiet Rillaar ook nog op de deklat. Enkel Lars kan voor de rust 2 keer dreigen. Iets voor het half uur besluit hij voorlangs en 10 minuten voor rusten redt de Rillaarse doelman zijn schot.

Rusten met 0 – 3.

Onmiddellijk na de rust schiet Rillaar een grote mogelijkheid over. Tien minuten later redt Jordi op de lijn.

Thomas schiet in de 70ste minuut een vrije trap op de deklat. Dit was tevens ook de enige kans voor Butsel in de 2de helft.

In de laatste 10 minuten maakt Rillaar nog de 0 – 4 en de 0 – 5.

Oververdiende zege voor Rillaar.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
11 december 2022 14:30 2e Provinciale A (2A) 2022 - 2023 90'

Locatie

RC.Butsel
Sterrebornestraat 15, 3370 Boutersem, België

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RC.Butsel A0Verloren
RWL.Sport A5Winst

RC.Butsel A

1Kenneth Nijs Doelman
2Jordi De Koninck
3Dimitri Nijs 22
6Fabrice Tambeur 8 Controlerend middenvelder L
7Tibo Janssens
9Fausto Santoro Flankaanvaller R 77'
10Lars Rosschaert 11
12Darko Vranckx
15Xander Herreman
18Thomas Vranckx
19Jens Kustermans Controlerend middenvelder R
20Martijn Florquin Doelman
8Michael Demarez 6
11Yoni Vangoethem 10
22Philip Vandoren 3 Linkerflankverdediger

Keeperstrainer: Olivier Van Impe
Officiële afgevaardigde: Robert Bollaerts
Verzorger: Kevin Van Calster
Trainer P2: Wesley Socquet (T1)