Sterke eindspurt levert Wesley Socquet en Racing Butsel alsnog promotie op

In de competitie strandden ze op 17 punten van kampioen Veltem en 13 punten van andere eindrondeploeg Aarschot. Eens die nacompetitie op gang kwam, was er geen houden meer aan. Wesley Socquet en zijn jongens pakten 9 op 9 én de promotie.

Het wordt donderdag een gezapig slotmatchke bij Sporting Brussel, waar twee nieuwe eersteprovincialers er een galamatch kunnen van maken. “Als we er gelijkspelen, winnen we de groep en dat oogt mooier”, merkt de ambitieuze speler-trainer Wesley Socquet toch op.“Niks moest in deze eindronde. Het bestuur lag niet te azen op promotie, maar toen dat naar het einde toe steeds dichterbij kwam, begonnen ze er steeds meer zin in te krijgen. Butsel speelt tenslotte al drie, vier jaar aan de top.”Wesley is op zijn 39ste aan zijn tiende jaar als speler-trainer toe en heeft er zijn vierde seizoen bij Butsel opzitten. “Waarvan drie keer de eindronde: derde keer, goede keer dus. De eerste acht matchen van dit seizoen bleef ik op de bank, maar na een goede start pakten we 1 op 15 terwijl Veltem en Aarschot weinig lieten liggen.”

Sterke periodes

“Zo gingen we ons al vroeg concentreren op de eindronde. Ik deed toen een paar wissels en ging zelf weer meespelen. Nadien kenden we twee sterke periodes. In de terugronde verloren we nog slechts drie keer en pakten we 35 op 45.”“We hebben met Andres Tack een superspits die vlot scoort. Onder de lat staat met Kevin Van De Vel een zeer goede keeper. Daartussen hebben we allemaal spelers die er keihard willen voor werken en die prima kunnen voetballen. In onze kern zaten ook enkele goede jongeren. Ook onze tweede ploeg is trouwens kampioen.”“Alleen is het jammer dat we ze iets minder aan de bak konden laten komen, waardoor er drie of vier naar Bunsbeek vertrekken. Positief was dat we weinig last hadden van blessures of schorsingen. We trainden wel stevig, maar gaven de spelers wel de nodige rust, zoals in de winterstop en voor de eindronde. Daardoor zaten we nog fris.”

Nog nooit

Als deze promotie zo speciaal is voor Butsel, komt zulks omdat de club nog nooit in haar geschiedenis in eerste provinciale voetbalde. “Dat kan wel een lastig seizoen worden”, beseft Wesley. “In eerste gaat het er iets professioneler aan toe. De accommodaties zijn hier en daar beter dan in tweede.”“Onze accommodatie is allicht een van onze mindere punten, maar we hebben wel een piekfijne grasmat. Of ik nog mee aan de aftrap kom? Dat is niet de bedoeling, maar ik ken mezelf en denk eigenlijk van wel.”

Bron: Het Nieuwsblad