Racing Butsel B mikt op doorstroming van jeugd naar eerste team!

Racing Butsel B telt vier nieuwe gezichten naar volgend seizoen toe. Het doel van dit project is om veel jeugdig talent uit het Butselse en omstreken de kans te geven om te proeven van trainingen met de eerste ploeg die in tweede provinciale uitkomt en wie weet wel speelminuten. Trainer Danny De Charleroy uit Tienen staat voor zijn tweede jaargang bij het tweede elftal van de blauwen.

De aanwinsten bestaan uit Robbe Verhoeven (Goetsenhoven), Levi Cosijns (Crossing Vissenaken), Tjorven Bonnast (Houtem-Oplinter) en Dylan Scheepmans die overkomt van Heide-Linter maar zijn opleiding bij SC Out-Hoegaarden heeft genoten. De eerste twee moeten ervaring bijbrengen, de twee laatsten zijn talenten met potentieel.

De Charleroy was voordien zes jaar jeugdcoördinator in Butsel en vier jaar doelmannentrainer. Na enkele jaren kwam hij terug om de ambt van T1 te vervullen bij het tweede team in vierde provinciale.

“Vorig seizoen kwam een speler of zeven over van Boutersem United, op één na blijven ze allen. Het team bevat vele tieners maar ook prille twintigers, het zal een mix tussen ervaren en jonge spelers worden. Het project houdt in dat enkele spelers op wekelijkse basis kunnen meetrainen met de eerste ploeg om de doorstroming naar hen te vergemakkelijken. Indien er iemand bovenuit steekt bij ons, kan hij zijn kans krijgen in tweede provinciale. Het zou mooi zijn moesten enkele talenten halfweg volgend seizoen op de deuren van het eerste team bonken. We werkten in het verre verleden samen met jeugd uit eigen streek, dan is dat enkele jaren veel minder geweest. We hebben deze draad terug opgepakt. Het zal een moeilijk seizoen en een leerjaar worden, ik zie graag voetbal van achteren uit. ik zou graag rond plaats tien eindigen, de linkerkolom mag zeker. In onze reeks bekijk ik Tienen B, Hoegaarden B en Atlas Linter als de favorieten, kort daarachter volgt Budingen”, wist de Charleroy.

In hun voorbereiding spelen de Hagelanders thuis tegen Tielt-Winge 3000 B en gaan ze op bezoek bij KVC Haacht B, RWL Sport B en SMS Lubbeek B. Ze hadden graag nog een extra vriendschappelijk duel gepland, daarbuiten betwisten ze nog de Beker van Vlaams-Brabant.

Bron: Regiosport, Stefan Van de Weyer